Poľská republika obnoví dočasne v novembri hraničné kontroly

NETKY.SK • 4 November 2013, 09:52 • 2 min
Poľská republika obnoví dočasne v novembri hraničné kontroly

BRATISLAVA - V súlade so Schengenským dohovorom dôjde v dňoch 8. až 23. novembra k dočasnému obnoveniu hraničných kontrol na vonkajšej hranici s Poľskou republikou.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je 19. zasadnutie zmluvných strán Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy, 9. zasadnutie zmluvných strán Kjótskeho protokolu a 39. zasadnutie pomocných orgánov, ktoré sa budú konať 11. až 22. novembra vo Varšave. Toto opatrenie sa bude týkať spolu 126 pozemných, 18 letiskových a deviatich prístavných poľských hraničných priechodov s Litvou, Nemeckom, Českou republikou a Slovenskou republikou. Cieľom dočasného obnovenia hraničných kontrol je zabezpečenie verejného poriadku a bezpečnosti počas týchto mimoriadnych medzinárodných zasadnutí.

Všetci cestujúci, ktorí budú prekračovať hraničné priechody smerom do Poľska v danom období, budú musieť strpieť hraničnú kontrolu. Občanom krajín EÚ postačia občianske preukazy, prípadne cestovné pasy. V súvislosti s kontrolami môžu na hraniciach dočasne vzniknúť krátkodobé čakacie lehoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies