Poľská remíza s Litvou, víťazné generálky Talianska a Islandu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 07:30 • 2 min
Poľská remíza s Litvou, víťazné generálky Talianska a Islandu

BRATISLAVA - Taliani a Islanďania si dopriali víťazné generálky pred odchodom na futbalové majstrovstvá Európy, Poliaci sa so svojimi fanúšikmi rozlúčili bezgólovou remízou s Litvou.

slovakia

left justify in out

Úradujúci vicemajstri Európy Taliani v domácom prostredí zdolali Fínov 2:0. Prvý gól domácich na Stadio Bentegodi vo Verone strelil v 27. min Antonia Candreva z pokutového kopu, konečný výsledok pečatil v 71. min presnou hlavičkou striedajúci Daniele De Rossi. Bol to osemnásty reprezentačný gól v podaní 32-ročného stredopoliara AS Rím. V bránke Fínska stál slovenský rodák Lukas Hradecky. "Musíme sa zlepšiť, hrať vo väčšom tempe, s väčšou intenzitou, aj po taktickej stránke," komentoval tréner Talianov Antonio Conte.


V Reykjavíku Islanďania poslali domov Lichtenštajncov so štvorgólovým nákladom. Obranca Birkir Saevarsson sa v 57. reprezentačnom zápase dočkal prvého gólu a skóre na 4:0 uzavrel Eidur Gudjohnsen. Bývalý hráč FC Barcelona či Chelsea dosiahol v 86. zápase v národnom drese 26. gól. Hrajúca legenda islandského futbalu pôjde na európsky šampionát vo veku 37 rokov.


V Krakove sa Poliaci rozišli so súpermi z Litvy 0:0 a fanúšikov svojím výkonom poriadne nahnevali. Miernym ospravedlnením pre zverencov Adama Nawalku e absencia dua Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern Mníchov) a Piotr Zieliňski (Empoli) nastúpil až v samom závere. Portál sports.pl otitulkoval súboj nasledovne: "Poľsko - Litva 0:0. Strašidlo pred Eurom." Poliaci neskórovali prvýkrát za ostatných 10 zápasov, pričom počas úspešnej kvalifikačnej púte strelili v 10 súbojoch 33 gólov.

Výsledky pondelkových medzištátnych prípravných futbalových stretnutí:

KRAKOV
Poľsko - Litva 0:0

Mjanmarsko - Hongkong 3:0 (1:0)
Vietnam - Singapur 0:0

VERONA
Taliansko - Fínsko 2:0 (1:0)
Góly: 27. Candreva (z pokut. kopu), 71. De Rossi

REYKJAVÍK
Island - Lichtenštajnsko 4:0 (3:0)
Góly: 10. Sigthórsson, 20. Saevarsson, 42. Finnbogason, 82. Gudjohnsen

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona