Poľská prezidentská kandidátka Ogóreková vyzvala na lepšie vzťahy s Moskvou

NETKY.SK • 15 Február 2015, 11:39 • 2 min
Poľská prezidentská kandidátka Ogóreková vyzvala na lepšie vzťahy s Moskvou

VARŠAVA - Poľská prezidentská kandidátka hlavnej ľavicovej strany Magdalena Ogóreková skritizovala nepriateľský postoj poľskej vlády voči Rusku a vyzvala na priamy dialóg s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Politička to uviedla na sobotňajšom sneme Zväzu demokratickej ľavice (SLD).
      

Podľa jej slov si Poľsko nemôže dovoliť ďalej zachovávať stav, dôsledkom ktorého je v ruských médiách označované za "nepriateľa číslo jeden", píše agentúra AP. Hoci jej strana odsudzuje ruské aktivity ohľadom ukrajinskej krízy, je treba, aby Varšava začala otvorene komunikovať s Moskvou, dodala 35-ročná Ogóreková.
      

"Neobávala by som sa odpovedať na správy od Vladimira Putina, zodvihla by som slúchadlo a zavolala mu. Rusko je a bude naším susedom," prízvukovala prezidentská kandidátka na sneme.
      

Ogóreková sa spolu s niekoľkými ďalšími uchádzačmi o funkciu hlavy štátu bude snažiť v májových voľbách zosadiť súčasného prezidenta Bronislawa Komorowského. Zatiaľ má však nízku podporu verejnosti, ktorú kritici pripisujú jej mladému veku a nedostatku politických skúseností, čo znižuje jej šance na úspech.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies