Poľská premiérka Szydlová žiada prehodnodenie migračnej politiky EÚ

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:59 • 2 min
Poľská premiérka Szydlová žiada prehodnodenie migračnej politiky EÚ

VARŠAVA - Nová poľská premiérka Beata Szydlová dnes vyhlásila, že jej krajina nie je pripravená prijať 7000 utečencov, s čím súhlasila predošlá vláda Poľska v rámci plánu Európskej únie na prerozdelenie približne 160.000 utečencov z Talianska a Grécka.

slovakia

left justify in out

Szydlová sa podľa vlastných slov tiež domnieva, že členské štáty EÚ by si želali opätovné otvorenie diskusie o migračnej politike. Spomenula pritom nedávne vyhlásenie Dánska, že sprísni svoje podmienky prijímania migrantov, informovala agentúra AP.

 

Szydlová uviedla, že situácia sa zmenila po útokoch v Paríži z 13. novembra. "Súčasné riešenia nie sú dobré a my sme pripravení sadnúť si a hovoriť o nich," povedala.

 

Poľský minister vnútra Mariusz Blaszczak dnes vyhlásil, že rozhodnutie predchádzajúcej poľskej vlády o prijatí 7000 utečencov bolo "nesprávne". V štátnom rozhlase tiež povedal, že nová vláda nebude robiť "nijaké kompromisy", pokiaľ ide o bezpečnosť Poliakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies