Poľská premiérka si želá väčšiu prítomnosť vojsk USA v krajine

NETKY.SK • 1 Október 2014, 12:12 • 2 min
Poľská premiérka si želá väčšiu prítomnosť vojsk USA v krajine

VARŠAVA - Ewa Kopaczová, ktorá len nedávno nastúpila na premiérsky post, povedala, že si želá väčšiu prítomnosť amerických vojsk na území Poľska.

slovakia

left justify in out

Vo svojej inauguračnej reči v stredu v parlamente uviedla, že vzťah Poľska s USA sa stal dôležitejší po vypuknutí ukrajinsko-ruského konfliktu. Povedala tiež, že krajina by mala splniť kritériá na vstup do eurozóny, čo bude pre krajinu prospešné. Podľa Kopaczovej silnejšia poľská ekonomika a stabilnejšia eurozóna sú dve hlavné kritériá, ktoré určia čas prijatia eura. Dátum vstupu do eurozóny premiérka neuviedla. Kopaczová tiež vyjadrila podporu Poľska dohode o voľnom obchode medzi USA a Európskou úniou.

 

V stredu popoludní budú poslanci hlasovať o dôvere novej vlády. Kopaczová nastúpila na premiérsky post po zvolení jej predchodcu Donalda Tuska za šéfa Európskej rady, ktorým sa stane 1. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies