Poľská premiérka: Macron je arogantný, mal by sa starať o vlastnú krajinu

NETKY.SK • 26 August 2017, 07:58 • 2 min
Poľská premiérka: Macron je arogantný, mal by sa starať o vlastnú krajinu

VARŠAVA - Poľská premiérka Beata Szydlová v piatok označila kritiku jej vlády z úst francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za "arogantnú".

slovakia

left justify in out

Macron počas návštevy Bulharska v piatok ostro kritizoval poľskú vládu, ktorá je odhodlaná blokovať reformu smernice EÚ o vysielaní pracovníkov do zahraničia. Toto označil ako "názorný príklad chýb" poľskej vlády.

 

Szydlová v reakcii pre poľský server wPolitice nazvala Macronove slová "arogantnými" a zároveň mu odporučila zdržanlivosť vo výrokoch.

 

"Jeho arogantné výroky možno vyplývajú z nedostatku politických skúseností - ktoré vnímam s istým porozumením, ale očakávam, že tieto nedostatky rýchlo napraví a v budúcnosti bude zdržanlivejší. Čo sa týka vysielania pracovníkov, Poľsko a stredná Európa obhajujú zásady spoločného trhu, pričom Francúzsko sa svojimi aktivitami snaží rozobrať jeden z pilierov EÚ," povedala poľská premiérka a Macronovi "poradila", aby sa viac než o kritiku iných vlád zaujímal o záležitosti svojej vlastnej krajiny.

 

"Možno bude potom schopný dosiahnuť rovnaké hospodárske výsledky a rovnakú úroveň bezpečnosti pre svojich občanov ako Poľsko," poznamenala Szydlová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies