Poľská premiérka chce v budúcom roku znížiť sadzbu DPH

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 10:42 • 2 min
Poľská premiérka chce v budúcom roku znížiť sadzbu DPH

VARŠAVA - Poľská premiérka Beata Szydlová v stredu oznámila, že v budúcom roku chce znížiť sadzbu dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

"Nepredvídam uvalenie nových daní na konkrétne odvetvia hospodárstva. Chcem posun v opačnom smere, a teda vrátiť sa v budúcom roku k nižšej sadzbe DPH," uviedla Szydlová pre denník Puls Biznesu. Konečné rozhodnutie o prípadnom znížení sadzby DPH podľa Szydlovej padne v druhej polovici tohto roka.

 

V apríli poľský minister financií Pawel Szalamacha uviedol, že by radšej v roku 2017 neznížil DPH na 22 % z úrovne 23 %, na ktorej je od roku 2011. Szalamacha sa vtedy pre denník Dziennik Gazeta Prawna vyjadril, že toto riešenie v snahe nezvyšovať rozpočtový deficit neodporučí. "Minister Salamacha musí byť pesimistickejší, je to jeho úloha. V druhej polovici roka ohodnotíme, v akom stave je rozpočet, zanalyzujeme účinky našich činností a rozhodneme, čo urobíme so sadzbou DPH," povedala Szydlová.

 

Prísľub znížiť DPH o jeden percentuálny bod vznikol v roku 2016. Podľa Szydlovej vládna strana Právo a spravodlivosť (PiS) splní svoje volebné sľuby, avšak "rozumným" spôsobom. Časový harmonogram uskutočňovania reforiem pritom bude závisieť od ekonomiky a stavu rozpočtu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies