Poľská premiérka a prezident sa nezhodli v otázke svojej prvej schôdzky

NETKY.SK • 10 August 2015, 18:46 • 2 min
Poľská premiérka a prezident sa nezhodli v otázke svojej prvej schôdzky

VARŠAVA - Narastajúce napätie medzi najvyššími poľskými predstaviteľmi naznačila dnes premiérka Ewa Kopaczová.

slovakia

left justify in out

Povedala, že ju zatiaľ nový prezident Andrzej Duda nepozval na stretnutie, a trvala na tom, že by takáto schôdzka mala zahŕňať aj kľúčových ministrov, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Konzervatívny prezident Duda sa ujal funkcie minulý štvrtok a požiadal vládny tím liberálnych oponentov o spoluprácu. Povedal tiež, že chce hovoriť s Kopaczovou o svojich plánoch v oblasti sociálnej politiky, ale termín schôdzky nestanovil.

 

Premiérka dnes trvala na tom, že Duda by mal zvolať radu vlády, ktorá zahŕňa kľúčových ministrov, pretože by to mohlo pomôcť pri prijímaní rozhodnutí.

Komentátori očakávajú, že Duda, ktorý prišiel z opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS), bude mať chladné vzťahy s liberálnou vládou Občianskej platformy (PO) pred októbrovými všeobecnými voľbami v Poľsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies