Poľská polícia vpadla do najväčšej výrobne amfetamínu

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 17:01 • 2 min
Poľská polícia vpadla do najväčšej výrobne amfetamínu

VARŠAVA - Poľská polícia uviedla, že zatvorila najväčšiu továreň na amfetamín, akú kedy objavili v Poľsku, a zhabala takmer 20 kilogramov tejto stimulačnej látky veľmi vysokej kvality, ktorej predajná cena na čiernom trhu by bola asi 600.000 zlotých (143.000 eur). Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Poľsko je veľkým producentom amfetamínu a kým iné drogy ako napríklad kokaín sú do krajiny dovážané, amfetamín je podľa polície vyrábaný v Poľsku pre domácu spotrebu i na export.
     

Polícia vtrhla do výrobne v obci Czosnów neďaleko Varšavy, kde objavila moderné chemické laboratórium a zatkla dvoch mužov, informovala agentúra Reuters. Nenápadná nehnuteľnosť s budovami natretými nabielo pripomínala skôr farmu, avšak mohli v nej podľa polície iba tento rok vyprodukovať až 500 kilogramov amfetamínu.
     

"Bol to čistý amfetamín veľmi vysokej kvality," uviedol hovorca varšavskej polície Mariusz Mrozek. Vo svete drog je podľa neho amfetamín považovaný za poľský "národný produkt" a poľskí chemici za "špecialistov" na jeho výrobu.
     

Polícia tam tiež objavila asi tisíc litrov fenylacetónu, ktorý sa používa na výrobu amfetamínu. Z takéhoto množstvo je možné vyrobiť približne 700 kilogramov čistého amfetamínu v hodnote okolo 21 miliónov zlotých (päť miliónov eur), citovala políciu agentúra Reuters.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies