Poloz ešte 18-tku neoznámil, Beňušková: Chceme prekvapiť

NETKY.SK • 5 December 2014, 16:32 • 2 min
Poloz ešte 18-tku neoznámil, Beňušková: Chceme prekvapiť

BRATISLAVA - Už v pondelok čaká slovenské hádzanárky po dvadsiatich rokoch prvé vystúpenie na kontinentálnom šampionáte proti Francúzsku. Tréner Dušan Poloz stále čaká s oznámením konečnej nominácie osemnástich hráčok, ktorá sa bude odvíjať aj od zdravotného stavu pivotky Dominiky Horňákovej.

slovakia

left justify in out

Tá je však podľa jeho slov pripravená odcestovať na ME v Maďarsku a Chorvátsku.
     

Tréner Poloz si nepopulárnu úlohu v podobe vyradenia jednej hráčky z partie nechal až na poslednú chvíľu. "Kruh sa zužuje, stále to však nie je jasné, rozhodujem sa ešte medzi dvoma hráčkami. Čakáme do poslednej chvíle. Dominika absolvovala tréningovú záťaž, je schopná s nami odcestovať. Bude to pre mňa veľmi nepríjemné, bojím sa toho, pretože samotná hráčka i ja z toho budeme veľmi smutní," uviedol na piatkovom stretnutí s médiami Poloz.
     

Štyridsaťdeväťročný kouč vybojoval v uplynulej sezóne s Mostom opäť majstrovský titul v českej vetve play off WHIL a následne doviedol slovenskú ženskú hádzanú na kontinentálny šampionát. Aj úspechy z uplynulého obdobia mu dodávajú motiváciu dosiahnuť ďalšie. "Mám rád výzvy a úspechy a práve na tejto báze pracujem aj s dievčatami. Mám svoj sen, no nebudem o ňom hovoriť. Po tých majstrovstvách chcem mať dobrý pocit, že som do toho dal úplne všetko. Tím bude 'nažhavený' a správne motivovaný. Počkáme, čo nám ukážu prvé zápasy. Do každého však musíme ísť naplno," dodal Poloz.
     

Veľká výzva čaká od pondelka aj na samotné hráčky. Pred štartom má slovenské družstvo odvážne ciele, v prvom rade si však chce užiť atmosféru okolo diania na šampionáte. "Chceli by sme prekvapiť a postúpiť zo skupiny. Máme tie najvyššie ciele. Dáme do toho všetko a pre postup urobíme maximum," povedala Petra Beňušková, ktorá rovnako ako Martina Školková pôsobí v krajine prvého súpera SR na ME Francúzska. "Skupina je ťažká, nemôžeme si vyberať. Chceme držať krok s našimi súperkami, zbytočne sa neplašiť a dať do toho všetko. Dúfam, že sa budeme tešiť zo zisku nejakých bodov," dodala spojka Dijonu Školková. 
     

Slovenky majú v prípade úspechu na šampionáte vypísané odmeny na základe dohody so Slovenským zväzom hádzanej (SZH). "Dohodli sme sa, že to zostane medzi nami. Dievčatá vedia, za čo hrajú. Odmeny sú vypísané za postup zo skupiny a aj za prípadné ďalšie víťazstvá. Nerád by som ich však konkretizoval," informoval generálny sekretár SZH Martin Simonides.
     

Reprezentačná výprava SR odcestuje do dejiska základnej D-skupiny v chorvátskom Osijeku v nedeľu skoro ráno a v ten istý deň už majú hráčky na programe úvodný tréning v tamojšej hale Gradski Vrt.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies