Poľovník sa stratil v púšti: Šesť dní bez vody prežil vďaka tomu, že jedol mravce

NETKY.SK • 13 Október 2015, 12:48 • 2 min
Poľovník sa stratil v púšti: Šesť dní bez vody prežil vďaka tomu, že jedol mravce

BRATISLAVA - Šesťdesiatdvaročný poľovník, ktorý sa stratil vo Veľkej Viktóriinej púšti v Západnej Austrálii, prežil šesť dní bez vody vďaka tomu, že jedol mravce.

slovakia

left justify in out

Reg Foggerdy sa minulý týždeň v stredu vracal so svojím bratom z poľovačky do tábora vzdialeného 170 kilometrov východne od mestečka Laverton, keď vystúpil z auta, aby prenasledoval ťavu. Na sebe mal pritom iba tričko, krátke nohavice, šiltovku a žabky a teploty počas dňa dosahovali až 37 stupňov Celzia.

 


Jeho brat neskôr zavolal políciu, ktorá muža našla v utorok ráno sedieť pod stromom, približne pätnásť kilometrov od miesta, kde sa stratil. "Posledné dva dni strávil pod stromom, kde jedol mravce, vďaka čomu prežil. Keď sme ho našli, tak bol extrémne dehydrovaný, dezorientovaný a mal halucinácie. Dobrým znamením bolo, že sedel a rozprával," uviedol zástupca miestnej polície Andy Greatwood. Foggerdy hneď po nájdení dostal intravenózne tekutiny, po čom sa jeho stav rýchlo zlepšil, a následne ho letecky previezli do nemocnice v meste Kalgoorlie-Boulder.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies