Poľovník pytliačil: Jedno zviera zastrelil a druhé podrezal

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:52 • 2 min
Poľovník pytliačil: Jedno zviera zastrelil a druhé podrezal

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ vo Veľkom Krtíši obvinil z pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva 48-ročného Milana a 21-ročného Radoslava z Medzilaboriec.

slovakia

left justify in out

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická, obvinený poľovník Milan bez platného povolenia na odstrel srnčej a jelenej zveri a v období hájenia, keď je lov tejto zveri zakázaný, zastrelil dvojročného srnca. Rozrezal mu brucho, vybral vnútornosti a naložil ho do auta. Počas jazdy spozoroval pri ceste potácajúceho sa jeleňa, pri ktorom zastavili a podrezal mu krk. Aj druhé zviera rozrezal, vybral z neho vnútornosti a naložil do auta.

Dvojicu zastavili policajti približne o 23:30 v obci Pôtor v okrese Veľký Krtíš. Policajná hliadka pri kontrole zistila, že muži v batožinovom priestore vezú srnca a jeleňa. Vodič Radoslav aj so svojím 48-ročným spolujazdcom skončili v policajnej cele ako podozriví z pytliactva. Ulovením srnca a jeleňa spôsobili škodu poľovnému združeniu Dolná Strehová viac ako 960 eur. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies