Polovičná zľava na týždeň mobility bude aj v prímestských autobusoch

NETKY.SK • 14 September 2018, 16:02 • 2 min
Polovičná zľava na týždeň mobility bude aj v prímestských autobusoch

KOŠICE - Cena cestovných lístkov bude od nedele (16.9.) do soboty (22.9.) v Košickom samosprávnom kraji (KSK) o polovicu zľavnená. Zľavu môžu využiť všetci cestujúci v prímestských autobusoch, košickej MHD, vo vlakoch kategórie OS a REX. Informoval o tom Úrad KSK.

slovakia

left justify in out

Akcia je súčasťou Európskeho týždňa mobility, ktorý je najväčšou celoeurópskou kampaňou na tému trvalo udržateľnej mestskej dopravy. Cieľom je zmeniť zaužívané stereotypy alebo modely správania šoférov áut tak, aby efektívnejšie a pre nich samotných aj lacnejšie využívali široké možnosti verejnej dopravy.

 

KSK bude počas akcie monitorovať a vyhodnocovať dáta o počte cestujúcich a o tom, ako na vyťaženosť prímestských autobusov mali vplyv ponúknuté zľavy. "Zberom dát sledujeme primárne zvýšenie kvality dopravných služieb v prímestskej doprave. Dá nám to tiež lepší prehľad o efektívnom nastavení frekvencií spojov v jednotlivých okresoch," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

 

Za ďalší prínos, ktorú má akcia pre kraj, spomenul príležitosť ukázať cestujúcim vyššiu kvalitu dopravných služieb prímestskej autobusovej dopravy, ako je klimatizácia, wifi či GPS monitoring. Dobrým pomocníkom je aj aplikácia Ubian, ktorá umožňuje cestujúcim mať prehľad o aktuálnej polohe autobusu a zároveň prispieva k dodržiavaniu cestovných poriadkov.

 

Zľava sa bude týkať všetkých plne platiacich cestujúcich, nebudú si ju pritom musieť pýtať u vodiča. Cestujúci si vypýta lístok do svojej cieľovej stanice a vodič prímestskej linky automaticky vydá zľavnený lístok. Bude to lístok s tarifnou zľavou 3.6 ako cestovné "pre rodiča na návštevu dieťaťa".

 

"Cieľom kampane je rozhýbať ľudí, motivovať ich žiť zdravšie a zároveň propagovať služby verejnej dopravy. To všetko spadá pod naše priority, preto sa radi staneme súčasťou Európskeho týždňa mobility," povedal Trnka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona