Polovica Slovákov strávi tento rok dovolenku na Slovensku

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 11:15 • 2 min
Polovica Slovákov strávi tento rok dovolenku na Slovensku

BRATISLAVA - Priemerný Slovák strávi tohtoročnú dovolenku na Slovensku, bude na nej najmä relaxovať a oddychovať, minie menej ako 500 eur a zorganizuje si ju sám.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z aktuálneho telefonického prieskumu verejnej mienky spoločnosti eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1236 respondentov.

 

V tomto roku sa až polovica opýtaných Slovákov rozhodla, že letnú dovolenku strávi na Slovensku. Do zahraničia sa vyberie štvrtina opýtaných a rovnaký počet ľudí na dovolenku nepôjde, respektíve si dovolenku vyčerpajú doma.

 

Slováci na dovolenke radšej oddychujú a relaxujú. Približne 60 % respondentov preferuje pasívne trávenie dovolenky. Zvyšných 40 % odpovedajúcich uprednostňuje športové aktivity, výlety do okolia a poznávanie miestnych pamiatok.

 

Traja zo štyroch Slovákov minú na dovolenku menej ako 500 eur na osobu. Zaplatiť viac ako 1000 eur si tento rok môže dovoliť iba každý dvanásty dovolenkujúci. TASR informoval generálny manažér spoločnosti Ľuboš Pajerský.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies