Polovica Nemcov sa v dôsledku utečeneckej krízy obáva etnického napätia

NETKY.SK • 3 September 2015, 16:45 • 2 min
Polovica Nemcov sa v dôsledku utečeneckej krízy obáva etnického napätia

BERLÍN - Polovica obyvateľov Nemecka sa obáva, že prílev migrantov povedie k etnickému napätiu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý dnes zverejnila poisťovacia skupina R+V.

 

Prieskum sa uskutočnil na vzorke 2400 osôb v čase, keď nemecká vláda zverejnila prognózu, že v tomto roku očakáva 800.000 žiadateľov o azyl. Utečenecká otázka znepokojuje 49 percent z nich, čo je o šesť percent viac než vlani.

 

Podľa agentúry DPA je predmetná záležitosť porovnateľná s mierou obáv nemeckej verejnosti z prírodných katastrof (53 percent), terorizmu (52 percent) a život ohrozujúcich zdravotných stavov (49 percent), tvrdí R+V.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová tento týždeň vyhlásila, že krajina je schopná zvládnuť krízovú situáciu ohľadom utečencov. V Nemecku sa proti ich prijímaniu zatiaľ postavili iba stúpenci krajnej pravice.

 

R+V vykonala i samostatný prieskum zameraný na názor obyvateľov na krízu ohľadom eura. Jeho výsledky naznačili, že dve tretiny Nemcov sa obávajú následkov nadmerného požičiavania a zlého manažmentu susedných členských krajín EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies