Polovica ľudí zarobí menej ako 690 eur mesačne

NETKY.SK • 2 November 2012, 11:38 • 2 min
Polovica ľudí zarobí menej ako 690 eur mesačne

Polovica ľudí zarobí menej ako 690 eur mesačne - Slovensko Väčšina slovenských zamestnancov zarobí mesačne výrazne menej, než je priemerná mzda. Tá síce v druhom štvrťroku predstavovala 867 eur, no 65 percent ľudí ju nedosiahne.

slovakia

left justify in out

img

Väčšina slovenských zamestnancov zarobí mesačne výrazne menej, než je priemerná mzda. Tá síce v druhom štvrťroku predstavovala 867 eur, no 65 percent ľudí ju nedosiahne.

Vyplýva to z údajov štatisticko-výskumnej spoločnosti TREXIMA Bratislava. Výberový súbor Informačného systému o cene práce predstavuje 945.980 zamestnancov. 

"Priemernú hodnotu mzdy ťahajú vyššie najmä mzdy manažérov, riadiacich pracovníkov a nereprezentuje výšku mzdy väčšiny zamestnancov," vysvetľuje Jozef Krabáč, analytik spoločnosti Trexima. 

Spoľahlivejší pohľad na strednú hodnotu mzdovej úrovne než priemerná mzda poskytuje veličina MEDIÁN, ktorého výška bola v druhom štvrťroku tohto roka 690 eur.

Zaujímavý pohľad na reálnu mzdovú situáciu Slovákov poskytujú takzvané mzdové pásma. Rozdiel medzi 10 percentami najlepšie a najhoršie zarábajúcimi zamestnancami je necelých 1000 eur. Desať percent najlepšie zarábajúcich zamestnancov zarába viac ako 1372 eur. Ide najmä o pracovníkov v odvetviach IT a telekomunikácie, energetika a finančníctvo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies