Poľovačka na šéfa Islamského štátu: na úteku si pomohol aj taxíkom

NETKY.SK • 6 November 2017, 14:34 • 2 min
Poľovačka na šéfa Islamského štátu: na úteku si pomohol aj taxíkom

BAGDAD - Vodca organizácie Islamský štát (IS) abú Bakr Baghdádí údajne ušiel z Iraku do Sýrie – a pre väčšiu nenápadnosť pritom použil taxík.

slovakia

left justify in out

Uviedla to iracká tlačová agentúra s odvolaním sa na zdroj z tajnej služby v irackej provincii Anbár. Baghdádí pred útekom vyzval bojovníkov IS v oblasti irackého mesta Káim, aby pokračovali v bojoch a nevzdávali sa. Tí ho vraj neuposlúchli a ušli svojimi osobnými autami na územie Sýrie. Baghdádí sa po úteku údajne zdržiava v sýrskom meste Dajr az-Zaur. Irackí vojaci zatiaľ nedostali rozkaz, aby utekajúcich militantov prenasledovali aj cez hranice na území Sýrie. Irak dementoval správy o údajnom výskyte príslušníkov irackých Ľudových mobilizačných síl v uvedenom Dajr az-Zaure.

 

Americký Pentagón v októbri uviedol, že podľa jeho poznatkov je Baghdádí stále nažive. Toto oznámenie sa objavilo po tom, ako bol na internete zverejnený ďalší záznam jeho príhovoru, ktorý Pentagón vyhodnotil ako autentický.

 

Iracký premiér Hajdar Abádí vztýčil 5. novembra v meste Káim irackú štátnu vlajku po tom, ako bolo v piatok oslobodené od IS. Na operácii sa podieľala armáda, ozbrojenci zo sunnitských kmeňov, provládne šiitské milície a zo vzduchu ju podporovali sily medzinárodnej koalície vedenej USA. Do Káimu sa predtým údajne uchýlilo mnoho príslušníkov tvrdého jadra IS, ktorých v uplynulých mesiacoch vyhnali z iných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies