Polostrov Krym aj naďalej povedie Sergej Aksjonov

NETKY.SK • 9 Október 2014, 15:52 • 2 min
Polostrov Krym aj naďalej povedie Sergej Aksjonov

SIMFEROPOL - Na čele Krymskej republiky, ktorú v marci anektovalo Rusko, zostáva na ďalších päť rokov jej doterajší premiér Sergej Aksjonov, uviedlo vo štvrtok Rádio slobodná Európa.

slovakia

left justify in out

Za jeho zvolenie podľa ruských tlačových agentúr hlasovalo všetkých 75 poslancov krymského parlamentu. Hlas mu dokonca dali aj jeho protikandidáti, minister pre životné prostredie Gennadij Narajev a ruský poslanec Alexander Terentjev. Aksjonov bude zastávať kombinovanú funkciu hlavy štátu a šéfa krymskej vlády, čo nová krymská ústava umožňuje.

 

Krym bol od konca 18. storočia súčasťou Ruska, v roku 1954 ho však vodca vtedajšieho Sovietskeho zväzu Nikita Chruščov daroval Ukrajine. Tamojšie úrady koncom februára 2014 odmietli uznať legitimitu novej vlády v Kyjeve a vyhlásili referendum o odtrhnutí. Po jeho jednoznačnom výsledku v marci požiadali Moskvu o pričlenenie k Ruskej federácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies