Polonahí klimatickí aktivisti v centre Ríma zablokovali dopravu

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 20:30 • 2 min
Polonahí klimatickí aktivisti v centre Ríma zablokovali dopravu

RÍM - Šiesti klimatickí aktivisti z talianskeho environmentálneho zoskupenia Ultima Generazione (Posledná generácia) vo štvrtok polonahí zablokovali dopravu v centre Ríma.

slovakia

left justify in out

Klimatickí aktivisti z talianskeho environmentálneho zoskupenia Ultima Generazione (Posledná generácia) vo štvrtok polonahí zablokovali dopravu v centre Ríma. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

 

Šiesti aktivisti hore bez si sadli na priechod pre chodcov na rušnej Via del Tritone. Na chrbtoch mali nápisy "Zastavte fosílie" a v rukách držali transparent s nápisom: "Nebudeme platiť za fosílne palivá". Zasiahla proti nim polícia.

 

Zoskupenie Ultima Generazione sa podobnými spôsobmi snaží upozorniť, aby Taliansko prestalo investovať do fosílnych palív a zmiernilo tak dopady klimatickej krízy. Zoskupenie vo vyhlásení uviedlo, že ničivý dopad klimatických zmien na životy ľudí ukázali tohtotýždňové tragické povodne v severotalianskom regióne Emilia-Romagna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies