Položili základný kameň múzea Jána Pavla II.

NETKY.SK • 7 Október 2010, 07:43 • 2 min
Položili základný kameň múzea Jána Pavla II.

Položili základný kameň múzea Jána Pavla II.

slovakia

left justify in out

img

V rodnom dome Jána Pavla II. na juhu Poľska položili dnes základný kameň jeho budúceho múzea. Na svojej internetovej stránke o tom dnes informovalo mesto Wadowice.
      Základný kameň do steny domu symbolicky položil poľský kardinál Stanislaw Dziwisz, bývalý dlhoročný osobný tajomník Jána Pavla II., spolu so starostkou Wadowíc Evou Filipiakovou.
      Pripravovaná muzeálna expozícia bude predstavovať dvojizbový byt Wojtylovcov v podobe, akú mal v 20. rokoch 20. storočia, počas detských rokov budúceho pápeža. Karol Wojtyla sa v dome narodil 18. mája 1920 a vyrastal v ňom spolu so starším bratom a rodičmi.
      V ďalších priestoroch domu umiestnia exponáty pripomínajúce životnú dráhu Jána Pavla II. Múzeum by mali otvoriť pre verejnosť v roku 2012.
      Ján Pavol II. bol pápežom od roku 1978 až do svojej smrti v roku 2005. Na čele katolíckej cirkvi ho nahradil Benedikt XVI.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies