Polnišová a Šebová pokrstili knihu skečov Cuky Luky

NETKY.SK • 9 November 2016, 09:37 • 2 min
Polnišová a Šebová pokrstili knihu skečov Cuky Luky

BRATISLAVA - Slovenské herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová pokrstili v utorok popoludní v jednom z bratislavských kníhkupectiev knihu skečov Cuky Luky, postavenú na dialógoch známych postáv zo zábavnej relácie Kredenc (2014).

slovakia

left justify in out

Kniha je tematicky rozdelená do 25 kapitol. V každej z nich pritom čitateľ nájde skeč z rozhovoru Cuky a Luky z pera Polnišovej a Šebovej doplnený kreatívnymi interaktívnymi stránkami z dielne troch grafičiek, ktoré sa už pred časom zapísali do povedomia pod značkou Dzive.

 

S nápadom napísať knihu o Cuky a Luky pritom neprišli herečky samotné. „Nevzniklo to v našich hlavách, ale v hlavách ľudí z televízie Markíza, ktorí oslovili tri Dzivy Dzive a tak sa zrodil nápad urobiť knihu aj s peknou grafikou. Nás odvalila tá smršť kreativity, akou tá kniha bola napokon urobená. Napriek tomu, že Cuky Luky si fičia na nevkuse, kniha je urobená mimoriadne vkusne, čo si myslím, že bola pre Dzive asi najväčšia výzva,“ povedala Polnišová.

 

Najkratší skeč, ktorý čitatelia v knižke nájdu, vznikol podľa jej slov zhruba za pätnásť minút, najdlhší zas so svojou hereckou kolegyňou stále dopisujú. „Ono to vždy závisí od toho, ktorá prinesie akú tému a koľko máme času na to, aby sme sa stretli v kaviarni a rozprávali sa ako Cuky Luky, ako aj od toho, či nás personál z daného podniku nevyhodí, lebo pohoršujeme ľudí... Takže sa posúvame podľa toho, koľko času nám kto dá,“ zasmiala sa Polnišová. „My sa proste musíme rozprávať. Keď majú Cuky Luky slinu, tak to ide veľmi rýchlo, a keď slinu nemajú, lebo nemajú dobré drinky, tak to ide zas pomalšie,“ zasmiala sa.

 

Za knihu sú obe herečky úprimne vďačné. „Je to pre nás taká pamiatka. Kedykoľvek ju otvoríme a prelistujeme, tak si spomenieme na to všetko, čo sme pri tom vymýšľaní a nakrúcaní zažili - my si to teda vieme naozaj veľmi užiť,“ poznamenala Šebová.

 

Konkurenčný boj a pretekanie sa o to, ktorá z nich bude v skeči vtipnejšia, im vraj nehrozí. „Bojujeme spolu od začiatku a verím, že to dobojujeme až do konca. Peťka má toho odžitého viac, takže mi občas dovolí, aby som bola smiešnejšia a potom jej to zas musím vrátiť. V zásade ale čo si každá vymyslí, to aj povie. A jedna vec je to napísať, druhá zahrať - niekedy, keď už hráme, nevieme si spomenúť na všetko, čo sme popísali, takže sme super aj v tom, že kontrolujeme jedna druhú a dávame pozor, aby sme si veci, ktoré boli dobré, navzájom pripomenuli. My nereagujeme na to, že neopravuj ma, ale práve sa z toho tešíme. Takže ten boj, ktorý vedieme, je veľmi láskavý a sme šťastné, že môžeme byť takáto dvojica,“ dodala Šebová. Knižku pokrstili herečky spolu s grafičkami bozkom.

 

S Cuky Luky sa budú môcť fanúšikovia okrem čerstvej publikácie stretnúť v apríli budúceho roku aj v celovečernom filme. „Film opäť nevznikol v našich hlavách, ale v hlave Dana Dangla. My by sme nikdy nemali takú odvahu, ako má Dangl. On je taký riskér. Keď priniesol túto tému, tak sme sa najprv zdráhali a nakoniec to dopadlo tak, že sme si to museli aj napísať a aj hrať tam musíme... V každom prípade ten film je trošku iný level ako skeče. Teší nás, že téma Cuky Luky žije a stále sa posúva. Určite to nebude len hodina a pol afektu, tie postavy dostanú ľudský rozmer. Možno nebudú afektovať takmer vôbec...,“ usmiala sa tajnostkársky Polnišová.

 

Pre Šebovú je film o Cuky Luky splneným snom. „Všetci vieme, koľko filmov sa točí na Slovensku, o komédiách už ani nehovoriac, takže nám držte palce. Naozaj sme nad tým scenárom presedeli rok - to, že to teraz točíme, je už len taká čerešnička na torte. Prvý deň, keď nás dve hodiny čančali v maskérni a potom nás priviezli na pľac, kde nás už čakal 40-členný štáb a my sme si s Peťkou zrazu uvedomili, že ideme točiť niečo, čo sme rok vymýšľali, to bola obrovská tréma, ale keď sme videli prvé zábery, boli sme dojaté... Veríme teda, že to bude dobré a sme vďačné, že môžeme točiť slovenský film,“ uzavrela Šebová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies