Pollák aj s teplotami na 70. mieste, vraví: "Teším sa domov"

NETKY.SK • 3 September 2010, 07:30 • 2 min
Pollák aj s teplotami na 70. mieste, vraví: "Teším sa domov"

Pollák aj s teplotami na 70. mieste, vraví: "Teším sa domov"

slovakia

left justify in out

img

Už osem rozjázd absolvovalo štartové pole windsurfistov na MS v olympijskej triede RS:X v dánskom Kerteminde. Pozíciu lídra si udržal Holanďan Dorian van Rijsselberge, na 2. mieste priebežne figuruje Poliak Piotr Myszka a na bronzový stupienok poskočil Izraelčan Nimrod Mashiah. Jediný slovenský zástupca na šampionáte Patrik Pollák si oproti predošlému súťažnému dňu pohoršil o dve priečky a po štvrtku mu patrí 70. pozícia v klasifikácii.
Po voľnom dni rozdelili organizátori pretekárov na dve časti - zlatú skupinu (1.-57. miesto) a striebornú skupinu. Tá zahŕňa pretekárov od 58. miesta nižšie vrátane Polláka, ktorému po šiestich rozjazdách patrila 68. priečka. Čoskoro 38-ročný člen oddielu Akademik TU Košice obsadil v dvoch štvrtkových rozjazdách 23. a následne 24. pozíciu v rámci svojej skupiny, čo mu priebežne "vynieslo" 70. miesto v hodnotení olympijskej triedy.
"Necítim sa vôbec v poriadku. Z toho vyplýva, že je to na vode veľmi ťažké, pretože na nej trávime veľa času. Navyše je tu chladno a od začiatku šampionátu sa vyslovene trápim. Nepodarilo sa mi zastaviť môj pád, som na 70. mieste, ale vzhľadom na spomínané problémy beriem toto umiestnenie s rezervou. Zajtra je pre mňa posledný súťažný deň a už sa aj teším, že to budem mať celé za sebou," povedal pre TASR Pollák, ktorého stále kvária zdravotné problémy: "Mal som teplotu, dva dni pred pretekmi dokonca 38 stupňov. Som slabý, všetko ma bolí, je toho na mňa príliš," dodal účastník troch olympiád, ktorý sa po návrate domov chce predovšetkým doliečiť: "Chcem sa dať dokopy, lebo celá sezóna bola náročná a som z nej unavený. Mal by som štartovať na majstrovstvách Slovenska, ktoré preložili na september, ale či skutočne na ne pôjdem, záleží aj od môjho zdravotného stavu. Ešte chcem absolvovať nejaké preteky do októbra, kedy sa sezóna končí," dodal Pollák.
Svetový šampionát aj s Pollákom v striebornej skupine pokračuje v piatok ďalšími rozjazdami, v sobotu 4. septembra je na programe medal race určená už len pre desať najlepších v celkovom poradí.

výsledky RS:X (po 8. rozjazde):
1. Dorian van Rijsselberge (Hol.) 23,0, 2. Piotr Myszka (Poľ.) 25,0, 3. Nimrod Mashiah (Izr.) 27,0, 4. Przemyslaw Miarczynski (Poľ.) 33,0, 5. Jon-Paul Tobin (N. Zél.) 36,0..., 70. Patrik POLLÁK (SR) 204,0.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies