FOTO Poľky na výročie čiernych protestov žiadali rozšírenie reprodukčných práv

NETKY.SK • 4 Október 2017, 07:19 • 2 min
FOTO Poľky na výročie čiernych protestov žiadali rozšírenie reprodukčných práv

VARŠAVA - Tisíce Poliakov, najmä však žien, pochodovali metropolou Varšava a ďalšími poľskými mestami, aby žiadali rozšírenie svojich reprodukčných práv a protestovali proti diskriminácii zo strany konzervatívnej vlády krajiny.

slovakia

left justify in out

Dnešné pochody sa konali pri príležitosti prvého výročia mohutných demonštrácií žien odetých do čiernych šiat, vďaka ktorým poľská vláda upustila od svojho zámeru presadiť zákon o úplnom zákaze interrupcií.

 

Účastníci a účastníčky dnešného podujatia uviedli, že napriek vlaňajšiemu víťazstvu sa ich boj zďaleka neskončil. Interrupcie totiž ostali v Poľsku naďalej takmer vo všetkých prípadoch protizákonné.

 

Vládu premiérky Beaty Szydlovej obvinili z prijímania ďalších opatrení škodlivých pre ženy. "Beata, ženy zvrhnú tvoju vládu," znelo z úst prítomných.

 

Organizátori dnešných protestov taktiež zbierali podpisy pod petíciu za zmiernenie zákona o interrupciách.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies