Poljovka sa tešil zo záchrany Dukly, teraz ju dopraje aj Trnave

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 13:00 • 2 min
Poljovka sa tešil zo záchrany Dukly, teraz ju dopraje aj Trnave

TRNAVA - Na tvári skúseného obrancu Martina Poljovku sa po stredajšom zápase s Trnavou snúbila mimika spokojnosti s úľavou, keďže Banská Bystrica si po víťazstve 1:0 nad futbalistami domáceho Spartaka zachránila kožu aj pre budúci ročník Corgoň ligy.

slovakia

left justify in out

Najskúsenejší hráč Dukly však zároveň priznal, že mu nie je osud pokoreného súpera ľahostajný - sám totiž červeno-čierny dres obliekal v rokoch 1999-2007 a na pôsobenie v Trnave nedá dopustiť.

V rozhovore pre TASR Poljovka uviedol, že dúfa v jej víťazstvo v Prešove v nedeľňajšej ligovej derniére. "Som veľmi šťastný, že sme pre Bystricu zachránili ligu, na druhej strane ma však mrzí postavenie Spartaka, za ktorý som dlhé roky hrával a mám na to pôsobenie pekné spomienky. Počas kariéry som totiž hrával len v Trnave a Banskej Bystrici, preto budem rád, ak Spartak v nedeľu vyhrá v Prešove a zachráni sa." Tridsaťosemročný matador slovenských futbalových trávnikov si myslí, že víťazstvo jeho mužstva nad "bílími andelmi" bolo zaslúžené. "Bez pochýb, boli sme lepší, mali sme v druhom polčase ďalšie dve-tri čisté šance, ktoré sme mali premeniť. Bolo to vydreté víťazstvo, ale iné sa ani veľmi nedalo čakať, lebo záchranárske boje sú takéto," vyhlásil Poljovka.

Momentálne desiata Dukla môže v poslednom kole poskočiť už len o jeden stupienok a toto postavenie sa "vojakom" rozhodne máli: "Toto mužstvo má potenciál na viac ako zachraňovať sa v predposlednom kole. Určite nie sme z tejto sezóny nadšení. Vieme, kde nás tlačí topánka a na čom musíme popracovať. Nechcem hádzať vinu na útočníkov, pretože ofenzíva je dielom celého mužstva, ale musíme dávať viac gólov. Ak tomu tak nebude, budúca sezóna môže byť podobná ako táto a to nikto nechce."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona