Polívka dlhuje viac ako 36 miliónov, zavrel aj farmu

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 07:31 • 2 min
Polívka dlhuje viac ako 36 miliónov, zavrel aj farmu

PRAHA - Farma herca a podnikateľa Boleka Polívku dlhuje veriteľom viac ako 36 miliónov Kč (1,34 milióna eur). Informuje internetový server iDnes.

slovakia

left justify in out

Farma už nie je v prevádzke. V pondelok (8.4.) vyprší termín, v ktorom sa veritelia môžu prihlásiť o svoje pohľadávky. Medzi poslednými sa v registri veriteľov objavil regionálny fond, ktorý farme v Olšanoch v okrese Vyškov poskytol európske dotácie. Hovorkyňa fondu potvrdila, že budú žiadať späť nielen celú dotáciu, ale aj penále, na ktoré majú zo zákona nárok. Fond Polívkovi poskytol dotácie 11,6 milióna Kč, za ktoré sa rozšíril a skvalitnil trojhviedzičkový hotel, vybudoval sa bazén a centrum wellness.

Pôvodne mali investície do farmy dosiahnuť 25 miliónov Kč, ale vzrástli na 32 miliónov Kč, a to sa stalo podnikateľovi osudným. Nesplácal faktúry a začiatkom marca preto vyhlásil súd úpadok hercovej spoločnosti.

Sám Polívka ručí z dlžnej sumy za 12 miliónov Kč. Časť jeho zamestnancov už dala výpoveď, lebo nedostávali mzdu.

Farma vlani pri tržbe 12,3 milióna Kč vyprodukovala stratu 3 milióny Kč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies