Politológovia: Vývoj incidentu v Nitre nepomôže Ficovi ani Kaliňákovi

NETKY.SK • 30 Január 2014, 15:02 • 2 min
Politológovia: Vývoj incidentu v Nitre nepomôže Ficovi ani Kaliňákovi

BRATISLAVA - Vývoj incidentu v Nitre nepomôže premiérovi Robertovi Ficovi ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Zhodujú sa na tom odborníci na slovenskú politiku. Prokurátor totiž obvinených z októbrového útoku nevzal do väzby. Minister Kaliňák v stredu tvrdil, že polícia chce podozrivých obviniť zo skutkov, za ktoré im budú hroziť vyššie tresty.

slovakia

left justify in out

"Fico toto do kampane nepotrebuje," pripomína analytik Ján Baránek prezidentskú kandidatúru premiéra Fica. Podľa Baránka u bežného voliča opäť preváži pocit, že spravodlivosť nefunguje. To môžu využiť jeho protikandidáti v kampani. Robert Kaliňák sa podľa neho podobne ako v prípade Malinová vyjadroval k prípadu predčasne. 

Politológ Grigorij Mesežnikov považuje Kaliňákove vyjadrenia k prípadu za nepresvedčivé. Pripomína, že to nie je prvá kauza Kaliňáka ako ministra vnútra. "V tejto záležitosti bol menej presvedčivý ako napríklad v prípade Moldavy nad Bodvou". Premiér sa podľa neho k incidentu vyjadroval úsečne, ako by išlo len o bitkársku epizódu. "V skutočnosti má záležitosť širší spoločenský význam," myslí si Mesežnikov a dodáva, že k prípadu by sa malo vyjadriť celé slovenské politické spektrum vrátane kandidátov na prezidenta. 

Piatich obvinených z útokov na ľudí z nitrianskeho baru nevzal prokurátor do väzby, a tak ich prepustili. "Rozhodnutím prokurátora Okresnej prokuratúry v Nitre boli obvinení prepustení," oznámila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Ako dodala, generálna prokuratúra vyhodnotí, či bol na prepustenie dôvod. Útoky na ľudí zo študentského baru v Nitre rozvírili záujem po tom, ako bola medializovaná nahrávka jedného z incidentov. Skupina na videu surovo bije ľudí pred študentským barom. Útok sa stal už začiatkom októbra, polícia piatich mužov zadržala a obvinila až po medializácii koncom januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies