Politológ: Podobné útoky ako v Paríži sa v budúcnosti budú opakovať

NETKY.SK • 8 Január 2015, 09:26 • 2 min
Politológ: Podobné útoky ako v Paríži sa v budúcnosti budú opakovať

BRATISLAVA - Politológ Jozef Klavec z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave v rozhovore pre denník Hospodárske noviny povedal, že takéto akcie sa budú zrejme opakovať aj v budúcnosti (teroristický útok na satirický časopis Charlie Hebdo v Paríži).

slovakia

left justify in out

"Dúfam však len, že nie s takýmito stratami na životoch. Tento útok s 12 mŕtvymi a desiatimi zranenými je totiž naozaj extrémny," uviedol Jozef Klavec.

 

Politológ si myslí, že "práve takéto útoky môžeme v budúcnosti očakávať". "Stratégovia al-Káidy aj Islamského štátu totiž prišli na to, že oveľa ťažšie sa pripravujú atentáty veľkého rozsahu, ako napríklad útok na dvojičky v New Yorku z 11. septembra 2001. Tie sa totiž dajú odhaliť skôr. Niektorí teroristi propagovali práve menšie útoky s častejšou frekvenciou, čím vytvárali efekt, ako keby boli všade. Šíria tak neustály strach," povedal politológ.

 

Na otázku denníka, či by sme mali byť pred podobnými útokmi na pozore aj my, Jozef Klavec odpovedal: "Myslím si, že by sme mali byť určite na pozore. Iba nedávno bolo veľké zatýkanie v susednom Rakúsku - vo Viedni, v Grazi a Linzi. Takže by nás to malo zaujímať. A myslím si, že to určite aj príslušný protiteroristický úsek Slovenskej informačnej služby či samotné vedenie služby zaujíma," vyslovil názor politológ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies