Politológ Kusý: Frešo ostal sám ako Jakeš, ako kôl v plote

NETKY.SK • 19 November 2014, 13:13 • 2 min
Politológ Kusý: Frešo ostal sám ako Jakeš, ako kôl v plote

BRATISLAVA - Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo zostal po odstúpení všetkých podpredsedov SDKÚ-DS z postov sám ako niekdajší generálny tajomník ústredného výboru KSČ Miloš Jakeš, ako kôl v plote, myslí si politológ Miroslav Kusý. Možný reštart strany preto považuje Kusý za veľmi ťažký.

slovakia

left justify in out

Za dnešným odchodom niekdajšieho podpredsedu a exministra obrany Martina Fedora zo strany aj z poslaneckého klubu vidí Kusý pád SDKÚ-DS, ktorý sa potvrdil aj v komunálnych voľbách. "Komunálne voľby boli pádom SDKÚ-DS, ukázali, že strana stráca všeobecnú podporu po celom Slovensku. Odchod poslanca Fedora zo strany je pravdepodobne odrazom tejto situácie, že to pochopil," povedal pre agentúru SITA Kusý. Vystúpením Fedora zo strany i poslaneckého klubu príde SDKÚ-DS v parlamente o poslanecký klub, keďže bude mať menej ako osem členov. 

 

Fedor dnes na tlačovej besede povedal, že odísť zo strany sa rozhodol po septembrovom kongrese, kde skončil vo funkcii podpredsedu. „Vstupoval som do tejto strany, pretože bola nádejou pre Slovensko, ako aj zárukou modernizačnej, zodpovednej politiky. Dnes to nie je tá istá strana. Ešte pred mesiacom a pol som hovoril, že osudovo vnímam pripravovaný Kongres SDKÚ-DS a o tom, že sú nevyhnutné zmeny v oblasti programovej, personálnej i vo fungovaní strany, ktorá nemôže rezignovať na tzv. veľké témy slovenskej politiky. A práve na to SDKÚ-DS rezignovala,“ vyhlásil. V parlamente Fedor zostane ako nezaradený poslanec. Rozhodnutie, ako chce ďalej pôsobiť v politike, oznámi do konca novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies