Politológ Klus končí ako prorektor, chce sa venovať politike

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:42 • 2 min
Politológ Klus končí ako prorektor, chce sa venovať politike

BRATISLAVA - Politológ Martin Klus končí ako prorektor Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Klus bol v novembrových komunálnych voľbách zvolený za poslanca mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici a tento mesiac sa stal tímlídrom strany Sloboda a Solidarita pre oblasť zahraničnej politiky a politického systému. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, dôvodom jeho rozhodnutia je fakt, že chce ochrániť najbližších spolupracovníkov, ako aj jeho Alma mater od nežiaduceho politického a mediálneho vplyvu spojeného s jeho osobou a politickými aktivitami. „Preto požiadam rektora Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici o uvoľnenie z funkcie prorektora a od 1. januára sa idem naplno venovať poslaneckému mandátu v Mestskom zastupiteľstve v Banskej Bystrici a práci tímlídra strany Sloboda a Solidarita. Verím, že čas toto rozhodnutie vyhodnotí ako správne a zároveň to napomôže posunúť diskusiu o vstupe akademikov a teda vo veľkej miere odborníkov do politického prostredia Slovenskej republiky žiaducim smerom,“ vyhlásil.

 

Pri ohlásení spolupráce so SaS Klus tvrdil, že bude ďalej pokračovať ako prorektor. "Dokážem jasne oddeliť aktivity, ktoré súvisia so SaS a prorektorskou činnosťou," vyhlásil 4. decembra Klus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies