Politológ Horský: Vláda uznala, že rezorty hospodárstva a školstva potrebujú nové sily

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 15:24 • 2 min
Politológ Horský: Vláda uznala, že rezorty hospodárstva a školstva potrebujú nové sily

BRATISLAVA - Súčasná vláda sama uznala, že rezorty hospodárstva a školstva potrebujú nové sily. Tvrdí to politológ Michal Horský, ktorý týmito slovami reagoval na odchod Tomáša Malatinského z kresla ministra hospodárstva a Dušana Čaploviča z funkcie ministra školstva.

slovakia

left justify in out

Vlády v každej slušne zabehnutej zastupiteľskej demokracii podľa Horského v polčase vládnutia prepriahajú tak, aby nabrali nový dych, občania nabrali novú dôvery, a aby odstránili nedostatky, ak sa vyskytli v doterajšom vládnutí. Dodal, že vlády to robia na základe všeobecných zvyklostí demokracie, ale aj pod tlakom opozičných politických síl. "Tie sú u nás takej kvality, že vláda nemusí robiť žiadnu zásadnú rekonštrukciu, ale sama uznáva, že rezort hospodárstva a rezort školstva vyžadujú nové sily," povedal Horský. 
     

Poznamenal, že úroveň rozvoja hospodárstva bezprostredne ovplyvňuje zamestnanosť a to je na Slovensku problém nielen sociálny, ale aj politický. "Preto je výmena ministra nestraníka Malatinského prirodzená a aktuálna. Školstvo potrebuje novú poznatkovú a informačnú bázu a zásadnú rekonštrukciu. Preto sa aj výmena ministra Čaploviča javí ako opodstatnená," uviedol politológ. Podľa neho by však bola vhodná výmena aj na ďalších ministerských postoch. "Na ktorých, na to by mali upozorňovať predovšetkým opoziční politici, ktorí sa však teraz zapodievajú problémami vo vnútri vlastných strán," uzavrel Horský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona