Politológ Abrahám: SDKÚ-DS zažíva voľný pád

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 15:46 • 2 min
Politológ Abrahám: SDKÚ-DS zažíva voľný pád

BRATISLAVA - Za pokračovanie voľného pádu SDKÚ-DS považuje politológ Samuel Abrahám súčasné dianie v strane.

slovakia

left justify in out

Vnútorní kritici plánujú iniciovať mimoriadny kongres so snahou vymeniť predsedu Pavla Freša, situáciu považuje za zlú aj jej bývalý podpredseda Ivan Mikloš a súčasný podpredseda Martin Fedor sa v stredu vzdá straníckej funkcie. Postava predsedu podľa Abraháma veciam nepomáha. "Postavou veľký, ale politicky bezvýznamný a nevýrazný líder nemôže dostať stranu na pozície, na ktorých stála takmer desať rokov," hovorí Abrahám, ktorý pôsobí ako rektor Bratislavskej medzinárodnej školy liberálnych štúdií. Skutočnosť, že SDKÚ získala vo voľbách dvoch europoslancov podľa Abraháma svedčí o tom, že ľudia síce túto stranu stále vnímajú ako dôležitú, ale so súčasným vedením a po niekoľkých rozbrojoch jej na domácej scéne nedôverujú.

 

"Vlastne sa z nej stala strana individualít. Tí, čo sú uznávaní, dostanú sa aj do Európskeho parlamentu, ale strana ako taká je momentálne považovaná za marginálnu," dodal politológ. Napriek tomu podľa Abraháma je pravdepodobne stále možné dosiahnuť zmenu, resp. naštartovanie strany prostredníctvom kongresu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies