Politika zapleteného do sexuálneho škandálu v Británii našli mŕtveho

NETKY.SK • 8 November 2017, 07:37 • 2 min
Politika zapleteného do sexuálneho škandálu v Británii našli mŕtveho

LONDÝN - Britského labouristického politika Carla Sargeanta, ktorý sa po zverejnení podozrení z nevhodného správania k ženám vzdal postu člena vlády vo Walese, našli v utorok mŕtveho. Podľa britskej spravodajskej stanice BBC Sargeant zrejme spáchal samovraždu.

slovakia

left justify in out

Sargeant bol členom Labouristickej strany a bol jedným z mnohých politikov Británie, ktorých sa týka škandál ohľadom prípadov sexuálneho obťažovania.

 

Svojej funkcie vo velšskom kabinete sa Sargeant vzdal minulý piatok, keď boli zverejnené podozrenia voči jeho osobe.Sargeant vtedy žiadal, aby bol počas vyšetrovania kauzy pozbavený funkcie. Dodal, že nezávislé prešetrovanie vznesených obvinení je nutné, aby mohol očistiť svoje meno. Obvinenia voči svojej osobe Sargeant rozhodne odmietal.

 

Vodca britských labouristov Jeremy Corbyn prostredníctvom svojho konta na sociálnej sieti Twitter vyhlásil, že je správou o Sargeantovej smrti zdesený.

 

Od nedávnych odhalení o hollywoodskom magnátovi Harveym Weisteinovi začali aj ľudia pôsobiaci v britskej politike predstupovať s obvineniami zo zneužívania v parlamente. Škandál už vyústil do odstúpenia ministra obrany Michaela Fallona, do vyšetrovania prvého vicepremiéra Damiana Greena a do dočasného vylúčenia niekoľkých konzervatívnych a labouristických zákonodarcov z ich strán.

 

img

Carl Sargeant. Foto: SITA

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona