Politika SNS nikdy nebola zameraná proti menšinám, práve naopak

NETKY.SK • 8 Júl 2010, 07:09 • 2 min
Politika SNS nikdy nebola zameraná proti menšinám, práve naopak

Politika SNS nikdy nebola zameraná proti menšinám, práve naopak

slovakia

left justify in out

Politika SNS nikdy nebola zameraná proti menšinám, práve naopak. Medzi členmi strany sú aj mnohí príslušníci národnostných menšín žijúcich na Slovensku. Pre TASR to dnes uviedla prvá podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová, ktorá reagovala na kritiku mimoparlamentnej SMK. Tej sa nepozdáva, že Belousovová má byť predsedníčkou Výboru NR SR pre ľudské práva, národnosti a postavenie žien.
      "SMK svojím vyhlásením dokazuje, že rozhodnutie voličov, ktoré ich odsunulo z parlamentu, bolo správne. Prioritou SNS bola obhajoba národných záujmov, a to vo všetkých oblastiach," vyhlásila odstupujúca podpredsedníčka parlamentu. Podľa jej slov je práve toto tŕňom v oku SMK, "ktorá sa snaží aj ako mimoparlamentná strana pokračovať v politike negativizmu".
      Na margo kritiky kampane SNS zo strany SMK podotkla, že národniari v nej otvorene pomenovali problémy, ktoré v spoločnosti sú. "Napríklad zneužívanie sociálneho systému alebo hrozby extrémizmu," podčiarkla. Belousovová zároveň potvrdila, že SNS bude na spomínaný predsednícky post navrhovať práve ju.
      SMK je podľa svojej hovorkyne Evy Dunajskej zarazená tým, že Anna Belousovová má šancu dostať sa v novom slovenskom parlamente na post predsedníčky ľudskoprávneho výboru. Strana totiž považuje za neprijateľné, aby prácu parlamentného výboru, ktorý dohliada na právne postavenie menšín žijúcich na Slovensku, riadila v budúcnosti podpredsedníčka "tej SNS, ktorá v uplynulých rokoch neustále urgovala ničenie menšinovej identity, a ktorej billboardy v kampani parlamentných volieb zväčša boli namierené proti menšinám". Podľa názoru SMK strany pravicovej vládnej koalície nemôžu súhlasiť s takýmto návrhom.
      "Je pre nás prekvapujúce, že na post predsedu výboru pre ľudské práva nebol navrhnutý poslanec NR SR László Nagy, ktorý tento výbor niekoľko rokov riadil. Na čele tohto výboru stáli doteraz len menšinoví politici: László Nagy a József Berényi," pripomenula Dunajská.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies