Politik prehovoril o konflikte na Ukrajine: Európa nechce mier, Američania dodávajú armáde zbrane

NETKY.SK • 26 Február 2015, 18:56 • 2 min
Politik prehovoril o konflikte na Ukrajine: Európa nechce mier, Američania dodávajú armáde zbrane

KYJEV – Novinár a politik z Doneckej ľudovej republiky (DĽN) Konstantin Dolgov v diskusnej relácii ruskej televízii sa veľmi jednoznačne vyjadril ku konfliktu na Ukrajine. Menoval príčiny vzniku vojny, aj kto za ňou stojí a aj dôvody prečo Európa nechce mier.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Dolgova Európa nemá záujem o mier na Ukrajine a vymenoval hlavných európskych „hráčov“ Merkelovú a Hollanda. „Pod ochranou pani Merkelovej, ktorú považujete za mierového vyjednávača sa nachádza 100-tisíc amerických vojakov,“ hovorí donecký politik a dodáva: „25% amerických ozbrojených zložiek sa nachádza v Nemecku. Nemecko – lokomotíva EÚ je okupovaným štátom.“ Francúzskeho prezidenta Hollanda taktiež označil za bábku ovládanú Amerikou.

 

Dolgov ďalej tvrdí, že je jediným človekom, ktorý podporuje ľudí umierajúcich na východe Ukrajiny je Vladimir Putin.

 

Američania podľa neho už dovážajú zbrane na Ukrajinu. „Americké tanky budú horieť na Donbase rovnako ako tie Ukrajinské, ak ich tam budete dodávať, “ rozohnil sa Dolgov vo svojom monológu a dodáva, že „Ukrajinu riadi Amerika.“

 

 

Z pretrvávajúcej vojny na Ukrajine obvinil Majdanistov, teda tých, ktorí sú momentálne vo vláde a k moci sa dostali po nepokojoch na Majdane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona