Politik dal na Facebooku lajk protiimigračne zameranej strany, teraz sa musí vzdať kresla ministra

NETKY.SK • 22 Október 2016, 14:12 • 2 min
Politik dal na Facebooku lajk protiimigračne zameranej strany, teraz sa musí vzdať kresla ministra

BERLÍN - Nemecký prokurátor s ambíciou obsadiť jednu z pozícii vo vláde spolkovej krajiny na severovýchode Nemecka stratil túto možnosť po tom, ako dal "lajk" facebookovej stránke protiimigračne zameranej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD). S odvolaním sa na vyjadrenie straníckeho kolegu z Kredsťanskodemokratickej únie (CDU) to dnes napísala agentúr DPA.

slovakia

left justify in out

Štátny zástupca v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko Sascha Ott sa musel zriecť kandidatúry na funkciu ministra spravodlivosti za krajinskú koalíciu CDU a Sociálnodemokratickej strany (SPD), potvrdil minister hospodárstva Harry Glawe.


Kreslo ministra spravodlivosti by mala obsadiť Katy Hofmeisterová, povedal Glawe na straníckej konferencii vo Wittenbergu.


AfD zaznamenala podľa agentúry DPA v septembri dva výrazné úspechy, keď sa na prvý pokus dostala do parlamentov spolkových krajín Meklenbursko-Predpomoransko a Berlín. Svoju kampaň založila na kritike utečeneckej politiky Merkelovej vlády. Celkovo je AfD zastúpená už v desiatich zo 16 krajinských parlamentov.


AfD vznikla v roku 2013. Spočiatku pôsobila len na území bývalej Nemeckej demokratickej republiky a jej zameranie bolo protieurópske.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies