Politický triler Únos má za sebou rekordný víkend, doteraz ho videlo cez 69-tisíc divákov

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 14:52 • 2 min
Politický triler Únos má za sebou rekordný víkend, doteraz ho videlo cez 69-tisíc divákov

BRATISLAVA - Rekordný divácky záujem vyvolal počas uplynulého víkendu slovenský politický triler Únos. Film inšpirovaný autentickými udalosťami 90. rokov si prišlo do slovenských kín pozrieť 67.369 divákov. Spolu s predpremiérami ho tak doteraz videlo 69.354 divákov.

slovakia

left justify in out

"Film Únos režisérky a scenáristky Mariany Čengel Solčanskej sa dostal na prvú priečku vo víkendovej návštevnosti slovenských a českých filmov v našich kinách. Prekonal tak megahit Všetko alebo nič alebo film Červený kapitán či Bathory Juraja Jakubiska," informoval TASR Emil Zvarík z distribučnej spoločnosti Continental film.

 

Ako ďalej uviedol, súčasne sa Únos dostal do rebríčka TOP 10 najlepších otváracích víkendov podľa návštevnosti v slovenských kinách a z ôsmeho miesta za sebou zanechal kinohity Fantastické zvery a ich výskyt, všetky diely Harryho Pottera či bondovku Spectre.

 

Politický triler Únos sa inšpiroval skutočnými udalosťami únosu prezidentovho syna a atmosférou polovice 90. rokov. Mafia prepletená s tajnými službami, moc, ktorá sa neštíti najhorších praktík a naivní dobráci, ktorí si myslia, že spravodlivosť predsa musí existovať. Lenže mafia sa neštíti smrti.

 

Vyrieši mladá novinárka záhadný a krutý odkaz - bratovu hlavu pohodenú v igelitovej taške? Vyrieši vyšetrovateľ prípad, ktorý vyzerá jasne, avšak jeho výsledky by podťali nohy najmocnejším...?

 

V hlavných úlohách účinkujú: Rebeka Poláková, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková, Tomáš Hanák, Juraj Hrčka a ďalší.

 

Film vstúpil do kinodistribúcie 2. marca. Realizoval sa v produkcii spoločnosti JMB FILM & TV PRODUCTION Milana Stráňavu, v spolupráci s RTVS a Štúdiom 727. Finančne ho podporil Audiovizuálny fond.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies