Politický azyl pre Snowdena by podporilo 53 percent Rakúšanov

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 16:17 • 2 min
Politický azyl pre Snowdena by podporilo 53 percent Rakúšanov

VIEDEŇ - Celkovo 53 percent Rakúšanov by podporilo udelenie politického azylu v Rakúsku bývalému spolupracovníkovi amerických tajných služieb Edwardovi Snowdenovi. Vyplynulo to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu organizácie Humaninstitut Vienna.

slovakia

left justify in out

Proti azylu pre Snowdena v Rakúsku bolo 29 percent opýtaných, 18 percent sa nevyjadrilo. Pred týždňom sa podľa prieskumu inštitútu OGM ešte relatívna väčšina respondentov - od 46 do 37 - percent vyslovila proti politickému azylu pre Snowdena.

Vydanie Snowdena do Spojených štátov považuje za správne len osem percent Rakúšanov, 71 percent sa dôrazne vyslovilo proti, tvrdí Humaninstitut. Až 64 percent opýtaných ocenilo správanie amerického počítačového experta, ktorý odhalil tajné sledovacie programy USA. Len 20 percent malo k nemu negatívny postoj, uviedla tlačová agentúra APA.

Rakúšania však neboli spokojní s reakciou rakúskej vlády na americkú špionážnu aféru - 61 percent ju považovalo za "neprimeranú", 86 percent by očakávalo tvrdšie reakcie vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies