Politickí väzni a ich rodiny nedostanú jednorazovo 1000-eurový príspevok

NETKY.SK • 9 December 2016, 07:49 • 2 min
Politickí väzni a ich rodiny nedostanú jednorazovo 1000-eurový príspevok

BRATISLAVA - Výsluhové dôchodky pre bývalých príslušníkov štátnej bezpečnosti a ich zložiek sa nebudú plošne zdaňovať o 50 percent.

slovakia

left justify in out

Politickí väzni, ich manželky, manželia alebo ich vdovy a vdovci nedostanú jednorazový finančný príspevok vo výške 1000 eur. Parlament totiž odmietol novelu zákona o protikomunistickom odboji z dielne OĽaNO-NOVA.

 

"Hlavným účelom návrhu zákona je ukončiť po 27 rokoch od Nežnej revolúcie nespravodlivý a neúctivý stav v demokratickej spoločnosti, kde tí, čo roky boli utláčateľmi a prenasledovali osoby, mučili ich a popierali základné ľudské práva, hlavne slobodu slova, poberajú dnes vysoké výsluhové dôchodky a tí, čo rukami týchto osôb trpeli, majú nízke starobné dôchodky," vysvetľovali svoj návrh poslanci.

 

Poukazovali, že ak by návrh prešiel, Slovensko by sa pripojilo k iným krajinám, ktoré sa vyrovnali so svojou nedemokratickou minulosťou a siahli príslušníkom tajných služieb na ich výsluhové dôchodky alebo príplatky za služby v týchto tajných bezpečnostných zložkách. Ako príklady uvádzajú Nemecko, Maďarsko a Poľsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona