Politické riešenie konfliktu na Ukrajine je v nedohľadne

NETKY.SK • 17 August 2014, 20:45 • 2 min
Politické riešenie konfliktu na Ukrajine je v nedohľadne

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier dnes pred stretnutím s kolegami z Ukrajiny, Ruska a Francúzska v Berlíne povedal, že politické riešenie situácie na východe Ukrajiny je v nedohľadne.

slovakia

left justify in out

"Situácia na Ukrajine zostáva naďalej zložitá. Dnešné správy ukázali, že sme veľmi vzdialení od ukončenia konfliktu. Nemáme prímerie. A sme ďaleko od politického riešenia," citovala Steinmeiera agentúra Reuters.
      

Šéf nemeckej diplomacie vyjadril nádej, že sa podarí dosiahnuť aspoň dohodu o umožnení vstupu ruského humanitárneho konvoja na Ukrajinu. "Uvidíme dnes večer, či sa podarí prekonať posledné prekážky."
      

"Bolo by dobré, ak by táto humanitárna pomoc mohla doraziť tam, kde je potrebná, do Luhanska, do Donecka a ďalších miest na východe Ukrajiny," dodal.
     

Moskva a Kyjev sa už niekoľko dní dohadujú o konvoji 280 ruských vozidiel, pričom Kyjev varoval, že by mohlo ísť o trójskeho koňa, ktorým chce Rusko dostať zbrane k proruským separatistom. Moskva to označila za absurdné.
      

Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) dnes informoval, že sa pracovníci ruskej a ukrajinskej pohraničnej a colnej správy dohodli na začatí kontroly prvej skupiny vozidiel z uvedeného konvoja, ktorý by mal na Ukrajinu vstúpiť pod záštitou MVČK.
      

Ten sa však vyjadril, že ešte stále čaká na bezpečnostné záruky od bojujúcich strán na východe Ukrajiny, kým sa tam rozhodne s konvojom vstúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies