Politické reformy v Rusku musia byť postupné

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:49 • 2 min
Politické reformy v Rusku musia byť postupné

Politické reformy v Rusku musia byť postupné

slovakia

left justify in out

Ruské demokratické inštitúcie nie sú dokonalé, avšak politická reforma v krajine musí byť postupná, aby sa zachovala stabilita, uviedol dnes ruský prezident Dmitrij Medvedev.
      "Máme veľmi mladú demokraciu, nedokonalú demokraciu - o tom hovoríme otvorene," povedal Medvedev na politickom fóre v meste Jaroslavľ. "Pokiaľ ide o náš súčasný politický model, zmeny môžu byť len opatrné, postupné, aby sa nezničila stabilita."
      Na rozdiel od bývalého ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý označil rozpad Sovietskeho zväzu za najväčšiu geopolitickú katastrofu 20. storočia, Medvedev pripustil, že išlo pre mnohých o tragédiu, no v tom čase nemal takýto vývoj alternatívu.
      "Pád Sovietskeho zväzu bol pre ľudí skutočne veľkou skúškou a pre mnohých tragédiou, nemyslím si však, že sme mali inú alternatívu," povedal.
      Medvedev tiež vyzval na modernizáciu Ruska, na ktorej by sa podieľali radoví občania, nielen politická a podnikateľská elita.
      "Bol by som rád, keby ľudia boli modernizátormi - nielen politické strany, nielen prezident s jeho iPodom alebo smotánka," vyhlásil Medvedev s tým, že túto modernizáciu je schopná realizovať vládnuca strana Jednotné Rusko.
      Na fóre s názvom "Moderný štát: štandardy demokracie a kritériá efektívnosti" sa v Jaroslavli zišlo približne 500 ruských a zahraničných expertov a politikov z 35 krajín.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona