Politická strana vyzvala na zrušenie prechodu na letný čas

NETKY.SK • 3 November 2017, 06:00 • 2 min
Politická strana vyzvala na zrušenie prechodu na letný čas

VARŠAVA - Agrárne orientovaná Poľská ľudová strana (PSL) vyzvala v národnom parlamente na zrušenie prechodu na letný čas a žiadala návrat k celoročne platnému štandardnému času.

slovakia

left justify in out

PSL argumentovala tým, že zmena času spôsobuje u ľudí narušenie ich biologických hodín, a túto prax navrhla ukončiť v októbri 2018.

Parlament vo Varšave má ešte len rokovať o zodpovedajúcom návrhu zákona tejto malej opozičnej strany, informovala vo štvrtok tlačová agentúra DPA.

 

V Európskej únii rozšírená, jednotne zavedená zmena času je horúcou témou aj v iných členských krajinách EÚ a Európska komisia skúma žiadosti o zrušenie tejto praxe. Smernice pre prechod na letný čas v EÚ platia od roku 1981.

 

"Európska komisia by mala navrhnúť dodatok k smernici o úprave letného času a umožniť, aby sa po celej EÚ skoncovalo so zmenou času," uviedol poslanec Európskeho parlamentu za PSL Andrzej Grzyb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies