Politička prirovnala ministerku k opici, pôjde do väzenia

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 14:23 • 2 min
Politička prirovnala ministerku k opici, pôjde do väzenia

PARÍŽ - Súd v meste Cayenne, metropole francúzskej Guyany, poslal v utorok bývalú političku populistického ultrapravicového Národného frontu na deväť mesiacov do väzenia za to, že prirovnala ministerku spravodlivosti Christianu Taubirovú, narodenú na Gyuane, k opici.

slovakia

left justify in out

Okrem toho musí zaplatiť pokutu 50 000 eur a päť rokov nesmie kandidovať vo voľbách. Pokutu 30 000 eur musí podľa portálu rakúskej televíznej stanice ORF zaplatiť aj hnutie Národný front, hoci Anne-Sophie Leclerovú v decembri 2013 vylúčilo zo svojich radov. Leclerová na Facebooku prirovnala ministerku k opici a povedala, že by ju radšej videla na strome ako vo vláde.

 

Leclerová sa bránila, že zverejnenie fotografií opice a ministerky s textom "ako 18-mesačná a teraz" bolo len žartom a z Facebooku ich po čase odstránila.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies