Politici sa skôr zamysleli, ale davy na uliciach oslavujú naplno

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:11 • 2 min
Politici sa skôr zamysleli, ale davy na uliciach oslavujú naplno

Politici sa skôr zamysleli, ale davy na uliciach oslavujú naplno

slovakia

left justify in out

img

Obrázky jasajúcich davov Nemcov, ktorí oslavovali 20. výročie zjednotenia krajiny, obleteli svet. Nemeckí politici sa pri tejto príležitosti skôr zamysleli a vyzývali na väčšiu zomknutosť.
      Bohoslužbami a slávnostným aktom si politici v Brémach pripomenuli úspešné históriu zjednotenia a zároveň upozornili na štiepenie v spoločnosti.
      Nálada ako na párty však vládla na ľudových veseliciach v Brémach, kde ľudí privádzali do varu viaceré hudobné skupiny. Vo vzduchu sa šírila vôňa klobás a pečeňového syra.
      Na vyzdobenej hlavnej ulici Brém, kde sa za krásneho počasia prezentovali jednotlivé nemecké spolkové krajiny a ústavné inštitúcie, sa tlačili davy ľudí.
      Okolie športovej haly Arena v Brémach, kde boli hlavné oslavy, bolo pred príchodom delegácií uzavreté v širokom okruhu. Pri bezpečnostných bariérach patrolovali policajti na koňoch.
      V samotnej Arene bolo asi tisíc divákov, ktorí povstali pri príchode nemeckého prezidenta Christiana Wulffa. Ten v prejave ocenil odvahu ľudí v oboch častiach Nemecka, ktorí bojovali za zjednotenie.
      "Ich odvaha urobila dojem na celý svet," povedal Wulff. Nikto nevedel, či sa podarí pokojná zmena, ale napriek tomu ľudia bojovali a pripravili tak aj cestu k zjednotenej Európe, pripomína tlačová agentúra DPA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona