Politici privítali vysoké tresty za útok na rómsku rodinu

NETKY.SK • 21 Október 2010, 07:02 • 2 min
Politici privítali vysoké tresty za útok na rómsku rodinu

Politici privítali vysoké tresty za útok na rómsku rodinu - Politika Lídri českých vládnucich strán i opozícia dnes privítali tvrdý verdikt súdu, ktorý vlaňajšie zapálenie rodinného domu s rómskou rodinou vo Vítkove kvalifikoval ako pokus o rasovo motivov

slovakia

left justify in out

img

Lídri českých vládnucich strán i opozícia dnes privítali tvrdý verdikt súdu, ktorý vlaňajšie zapálenie rodinného domu s rómskou rodinou vo Vítkove kvalifikoval ako pokus o rasovo motivovanú vraždu a štyrom páchateľom udelil dohromady 86 rokov väzenia.
"Som presvedčený, že ide o natoľko vážny a odsúdeniahodný trestný čin, že ten trest je absolútne namieste. Je to v poriadku, že dostali takýto prísny trest," okomentoval súdny verdikt premiér a predseda ODS Petr Nečas.
"Dúfal som, že ten trest bude tvrdý, že bude jednoznačný, a že dá jasne najavo, akým spôsobom spoločnosť, súdy, sa v budúcnosti vyrovnajú s takýmito brutálnymi zločinmi," reagoval podpredseda ČSSD Lubomír Zaorálek.
Útok štyroch českých neonacistov zápalnými fľašami v noci z 18. na 19. apríla spôsobil popáleniny trom osobám – najvážnejšie utrpela ani nie dvojročná Natálka, ktorej lekári zistili popáleniny na 77 percentách tela vrátane najťažších popálenín 4. stupňa. Dieťa muselo podstúpiť 14 náročných operácií a je zohavené na celý život. Matka Natálky Anna Siváková utrpela popáleniny na 27 percentách tela a otec Pavel Kudrik na 11 percentách tela.
"Dokedy budem na tomto svete, tak im nikdy v živote nedokážem odpustiť za to, kam nás dostali. Keď bude Natálka plnoletá, nech sa opýtajú jej, či im dokáže niekedy odpustiť," uviedla po vynesení rozsudku v Ostrave Anna Siváková.
Kauza Vítkov sa však ešte nekončí, pretože všetci obžalovaní sa priamo v súdnej sieni prostredníctvom svojich advokátov odvolali. O prípade tak rozhodne až odvolací Vrchný súd.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies