Politici Abbás a Netanjahu súhlasili s pracovnými rokovaniami v Moskve

NETKY.SK • 8 September 2016, 14:05 • 2 min
Politici Abbás a Netanjahu súhlasili s pracovnými rokovaniami v Moskve

MOSKVA - Izraelskí a palestínski lídri "v princípe" súhlasili s tým, že sa stretnú na rokovaniach v Moskve. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Moskva dostala z kancelárií palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása a izraelského premiéra Benjamina Netanjahua informáciu, že obaja politici súhlasili so stretnutím v Moskve. Uviedla to dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovova s tým, že termín tohto stretnutia ešte nie je známy. Najdôležitejšie je podľa nej "zvoliť si správne načasovanie".


Uvedené vyjadrenia podľa agentúry AP potvrdzujú pretrvávajúcu ambíciu Ruska zastrešiť tieto rokovania. Abbás sa tento týždeň vyjadril, že plánované moskovské stretnutie sa odkladá na žiadosť Izraela.


Abbás a Netanjahu sa vlani nakrátko stretli a potriasli si rukami počas medzinárodnej konferencie o klíme v Paríži. Oficiálne pracovné stretnutie však nemali od roku 2010.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies