BRATISLAVA - Za oknami už nie je najteplejšie a preto každý určite ocení, keď ho zahreje teplá polievka.
Zahreje, osvieži, zasýti a v neposlednom rade naše telo uzdraví. Reč je o polievke, ktorá je pre mnohých pravidelnou súčasťou obeda.
Polievka má neoceniteľný prínos hlavne v zime, kedy potrebuje organizmus na prácu viac energie.
Teplá polievka totiž vytvorí v žalúdku vhodné prostredie na strávenie tuhej stravy, spustí sekréciu slín a žalúdočných štiav, čím rozbehne pohyb čriev a doslova prebudí chuť k jedlu.
Mnohé polievky podporujú látkovú výmenu.
Polievky nemusíte konzumovať len teplé.
Polievka sa pripravuje z vody, zeleniny, mäsa, mäsového vývaru, tuku, kuchynskej solia daľších prísad. Väčšinou sa podáva ako predkrm pred hlavným chodom. Polievky sa všeobecne delia na číre a zahustené.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies