Polícii sa podarilo vyriešiť dve lúpežné prepadnutia,

NETKY.SK • 29 November 2017, 13:02 • 2 min
Polícii sa podarilo vyriešiť dve lúpežné prepadnutia,

BANSKÁ BYSTRICA - Dvoch mužov z Hrochote vo veku 33 a 38 rokov, obvinil policajný vyšetrovateľ v Banskej Bystrici zo zločinu lúpeže, spáchaný formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

V nedeľu 26. novembra, krátko pred polnocou prepadli na Tajovského ulici v Banskej Bystrici 19-ročnú ženu a násilím jej zobrali kabelku, v ktorej mala okrem peňazí aj osobné doklady a ďalšie veci v hodnote asi 250 eur. Ako pre TASR uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muži ju prepadli keď kráčala po chodníku.

 

"Starší Emil ju chytil za kabelku prevesenú cez plece a aj napriek tomu, že si ju nechcela pustiť, podarilo sa mu ju vytrhnúť," priblížila udalosť. Z ruky jej pri tom chcel vytrhnúť aj mobil. Keď sa bránila, strčil ju na zem, chytil za vlasy a ťahal po chodníku, pri čom ju dvakrát kopol do boku. "Po tom, ako sa mu podarilo vytrhnúť mobilný telefón, nastúpil do vozidla Škoda Felícia, v ktorom sa nachádzal 33-ročný Pavol a z miesta ušli," dodala. Zranenia, ktoré žena pri lúpežnom prepadnutí utrpela, si nevyžiadali lekárske ošetrenie.

 

"Približne hodinu po prepadnutí policajti podozrivých mužov zadržali. Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby," doplnila hovorkyňa. Počas vyšetrovania policajti zistili, že jeden z obvinených sa dopustil rovnakého skutku aj v októbri na Švermovej ulici v Banskej Bystrici.

 

Za účasti ďalšej doposiaľ nestotožnenej osoby, prepadol na chodníku 50-ročnú ženu. "Zozadu ju chytil za kabelku, ktorú držala v ruke a snažil sa ju vytrhnúť, čo sa mu ale nedarilo," uviedla Faltániová. Potom do ženy sotil, pri čom spadla na kolená. Kabelku jej potom vytrhol a ušiel smerom k zastávke, kde nastúpil do vozidla Škoda Felícia, ktoré šoférovala ďalšia doposiaľ nestotožnená osoba. Poškodenej žene spôsobil pomliaždenie ľavého kolena a škodu krádežou odhadnutú na 240 eur.

 

Vyšetrovateľ už obvinil 38-ročného Emila aj z ďalšieho zločinu lúpeže, ktorého sa dopustil v spolupáchateľstve. Prípad je v štádiu vyšetrovania, polícia pracuje aj na stotožnení ďalších dvoch osôb. Za tieto zločiny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies