Polícia zverejnila MAPY kriminality: Toto sú najnebezpečnejšie miesta na Slovensku

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 09:06 • 2 min
Polícia zverejnila MAPY kriminality: Toto sú najnebezpečnejšie miesta na Slovensku

BRATISLAVA – Za prvé tri mesiace roku 2016 polícia eviduje na Slovensku takmer 20-tisíc trestných činov. Aj keď sa toto číslo zdá byť vysoké, je to asi o tisíc menej ako minulý rok.

slovakia

left justify in out

Podľa policajných štatistík sú najnebezpečnejšími oblasťami na Slovensku  - druhý bratislavský okres (Ružinov), Trnava a Košice.

 

V bratislavskom Ružinove lákajú kriminálnikov najmä nákupné centrá a kriminalita je vysoká aj v častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice.

 

img

 

Tento rok vzrástla násilná kriminalita z 1756 násilných trestných činov v roku 2015 na 2018 v tomto roku. Z týchto činov bolo 12 vrážd. Bratislava však v popredných priečkach v násilnej kriminalite nefiguruje. Najviac násilia sa pácha v Košiciach, Poprade, Zvolene, Nitre a Trnave.

 

img

 

Majetková kriminalita, teda krádeže oproti roku 2015 klesla na 8-tisíc skutov. Oproti minulému roku je ich asi o 400 menej. Polícia eviduje viac ako 300 vlámačiek do bytov, 200 vykradnutých chát a viac ako 500 ukradnutých áut. Opäť sa táto kriminalita najviac deje vo veľkých mestách.

 

img

 

Tento rok klesla ekonomická kriminalita. Minulý rok zaznamenala polícia do marca 4660 prípadov ekonomickej kriminality, tento rok zatiaľ asi 3900.

 

img

 

Rastie však mravnostná kriminalita. Z 233 skutkov v roku 2015 poskočila na 279 tento rok.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona