Polícia zneškodnila afgánskych útočníkov

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 09:08 • 2 min
Polícia zneškodnila afgánskych útočníkov

KÁBUL - Afganské bezpečnostné sily zneškodnili piatich útočníkov, ktorí v sobotu zaútočili na hlavné sídlo volebnej komisie v metropole Kábul, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prísne strážené a opevnené sídlo komisie napadla skupina piatich ozbrojencov oblečených v burkách, ktorí z neďalekej budovy spustili streľbu z raketometov a guľometov. Všetci útočníci zahynuli počas následnej, asi päťhodinovej prestrelky.
      

K zodpovednosti za útok sa prihlásilo povstalecké hnutie Taliban, ktoré sa snaží prekaziť budúcotýždňové prezidentské voľby.
      

Podľa afganského ministerstva vnútra boli počas bojov zranení aj dvaja policajti. Časti budovy zachvátil požiar. Desiatky zamestnancov Nezávislej volebnej komisie (IEC) a ďalších ľudí, ktorí sa nachádzali v objekte, sa po začatí paľby ukryli v suteréne. Nikto z nich neutrpel ujmu na zdraví.
      

Kábulské letisko, susediace s areálom IEC, uzavrelo pristávaciu dráhu vzhľadom na možné ohrozenie lietadiel. K najnovšiemu zo série útokov v Afganistane z posledných týždňov sa prihlásilo hnutie Taliban, ktoré zintenzívnilo snahy prekaziť prezidentské voľby naplánované na 5. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies