Polícia zmarila zrejme teroristický útok na Malorke

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 17:10 • 2 min
Polícia zmarila zrejme teroristický útok na Malorke

MADRID - Jeden zo štyroch podozrivých z podpory tzv. Islamského štátu (IS), ktorých zadržali v stredu na španielskom ostrove Malorka, pripravoval podľa doterajších poznatkov vyšetrovateľov teroristický útok.

slovakia

left justify in out

Predpokladaný džihádista chcel podľa získaných indícií zaútočiť nožom na chodov na radničnom námestí v meste Inca asi 30 kilometrov severovýchodne od metropoly ostrova Palma de Mallorca, informoval dnes po výsluchu zadržaného vyšetrujúci sudca v Madride.

 

Pred sudcu v Madride predviedli dnes aj ďalších troch zadržaných na Malorke, pričom po výsluchu vyšetrujúci sudca rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na všetkých štyroch podozrivých. K ich zadržaniu v rôznych lokalitách španielskeho ostrova došlo po asi dvojročnom vyšetrovaní. Našli sa u nich videomateriály velebiace džihádistov, jeden zo zadržaných sa mal usilovať aj o nábor detí do služieb IS.

 

V Španielsku zadržali podľa aktualizovaných informácií tamojšieho rezortu vnútra od roku 2015 celkove 223 predpokladaných islamistov. V stredu došlo aj k zadržaniu podozrivých z kontaktov s IS v anglickom Birminghame a v Dortmunde v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona